Підтримати

Актуальні органічні новини січня та анонси майбутніх подій 2022

Поділитися новиною

Пропонуємо вашій увазі органічні новини січня, а також анонси подій, що відбудуть незабаром.

Важливі органічні новини

01.01.2022 – В ЄС введено в дію нове органічне законодавство
З 1 січня 2022 року в ЄС введено в дію новий Регламент Європейського Парламенту і Ради (ЄС) № 2018/848 про органічне виробництво й маркування органічних продуктів. Детальніше…

24.01.2022 – Органічна сертифікація в Україні – 15 років досвіду «Органік Стандарт»
Цими днями орган сертифікації «Органік Стандарт» святкує 15 років від дня заснування у 2007 році. Більше…

26.01.2022 – Перші 22 органічні інспектори отримали державні свідоцтва з органічного виробництва
На початку січня 2022 року Мінекономіки провело кваліфікаційний іспит для перевірки теоретичних знань загальних вимог законодавства України у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції та тести для перевірки спеціальних знань у галузях органічного виробництва, зазначених у їх заявах.

Анонси подій

11.02.2022– Global Food Talk про органічні продукти
За оцінками ООН, нинішні темпи глобальної втрати біорізноманіття в тисячі разів перевищують вимирання, яке відбувалося б природним шляхом. Головне питання для діалогу: як забезпечити достатню кількість безпечної, поживної та екологічно чистої їжі для всіх, підтримуючи баланс у природі, використовуючи органічне виробництво як центральну складову. Детальніше

16.02.2022 – Конференція Best4Soil 2022
Під час онлайн конференції будуть презентовані результати проекту, яких вдалось досягти завдяки наполегливій праці багатьох людей по всій Європі. Здорові ґрунти є основою будь-якої стійкої системи землеробства. Вони є основою здорових рослин, а отже підтримують здоров’я людей. Детальніше…

21.02.2022 – Favorite Food&Drinks 2022
– єдиний в Україні міжнародний дегустаційний конкурс, метою якого є виявлення високоякісних продуктів харчування та напоїв за органолептичними характеристиками «сліпим» методом.
Конкурс проводиться у 23 номінаціях. Окрема номінація – органічні харчові продукти та напої. Детальніше…

21-23.02.2022 – Міжнародна конференція з органічного вирощування фруктів «Ecofruit 2022»
Чергова конференція «Ecofruit» є продовженням дев’ятнадцяти попередніх зустрічей, метою яких є об’єднати європейських дослідників у галузі вирощування органічних фруктів, дорадників та зацікавлених практиків. Детальніше…

24-26.02.2022 – Hack@Organic
Сільськогосподарські технології (AgTech) можуть забезпечити стійкі органічні методи для подолання перешкод, але потрібно більше співпраці з органічними AgTech. Детальніше…

26-29.07.2022 – BIOFACH 2022 (нові дати!)
Найбільша в світі міжнародна торговельна виставка органічної продукції – BIOFACH знову відкриє свої двері для відвідувачів у 2022 році. Традиційно окрім виставкової експозиції відбудеться органічний конгрес. Тема конгресу цього разу – «Органік. Клімат. Сталість.» Більше…

Нове на сайті

Органічні продукти в ритейлі України
У співпраці з інформаційним інтернет-порталом ми підготували огляд ринку органічної продукції в ритейлі України для дослідження “Ринок роздрібної торгівлі продовольчими товарами України: Поточний стан та прогнози розвитку на 2022-2023 роки”.
 
Органічні логотипи та термінологія в країнах Європи
Безумовно, всі знають, що для маркування органічних харчових продуктів в ЄС використовується спеціальна позначка, – так званий євролисточок, що відповідає законодавству ЄС у сфері виробництва органічної продукції. Але окрім євролисточка в ЄС також може застосовуватись інше маркування, як і в інших країнах Європи.
Також в країнах Європи до органічного виробництва та органічних харчових продуктів застосовуються різні терміни: органічний, біологічний, екологічний.
Пропонуємо вам карту органічних логотипів та стандартів Європи та карту термінів для позначення «органічного продукту» в різних країнах Європи.
Інфографіка створена OrganicInfo.ua у співпраці з органом сертифікації «Органік Стандарт» та громадською спілкою «Органічна Україна».

Самоосвіта / Корисні ресурси

Органічний сектор Європейського Союзу
Публікація «Органічний сектор Європейського Союзу», презентована наприкінці 2021 року, стане у нагоді тим, хто планує експортувати свою продукцію до країн-членів ЄС.
Публікація підготовлена Французьким агентством з розвитку та просування органічного сільського господарства «Agence BIO».

Завантажити повну версію дайджесту.

Ми обираємо для щомісячного дайджесту найбільш значущі органічні новини, а на нашому сайті, на сторінці фейсбук, у телеграм-каналі, в твіттері та інстаграмі ви можете знайти ще більше цікавої та оперативної інформації.

Обирайте найбільш зручний для вас формат!

Поділитись своєю інформацію ви також можете, використовуючи будь-який зручний канал зв’язку або електронну пошту.

#OrganicInfo #OrganicinUkraine

(с) OrganicInfo.ua

Поділитися новиною