В країнах Європи до органічного виробництва та органічних харчових продуктів застосовуються різні терміни: органічний, біологічний, екологічний.
Застосування різних термінів пов’язано з національними, мовними та історичними осоливостями.
В Україні застосовується виключно термін «органічний», що визначено законодавством про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції.
Продукція, що імпортована в Україну з іншими термінами і виготовлена відповідно до органічного законодавства інших країн, українською мовою перекладається та позначається написом «органічний продукт».
Пропонуємо вам карту, де ви зможете дізнатись більше, які терміни для позначення «органічного продукту» в різних країнах Європи.
За посиланням можна завантажити інтерактивну мапу.
Дана інфографіка була створена OrganicInfo.ua у співпраці з органом сертифікації «Органік Стандарт» та громадською спілкою «Органічна Україна».