Більшості залишків в органічних харчових продуктах можна уникнути шляхом вживання відповідних заходів на полі, при переробці або зміною упаковки. Зокрема, в результаті ведення органічного виробництва зменшується використання хімічних засобів захисту, виробники ретельно слідкують за станом обладнання та техніки і використовують тільки дозволені мийні засоби тощо.
Деяких залишків все ж важко уникнути через особливості системного або природного походження.
Раніше ми писали також, чому споживання органічних продуктів – це найпростіший спосіб уникнути ризиків небезпеки пестицидів, а також про кількість добавок, дозволених при виробництві харчових продуктів.
Джерело: публікація FiBL «Сталість і якість органічних харчових продуктів», с. 14; видавець – Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), 2021 (оригінал, нім. мовою – Nachhaltigkeit und Qualität biologischer Lebensmittel).
Переклад українською мовою виконано в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Відповідальність за зміст цієї публікації несе виключно автор(и). Точка зору автора(ів) не обов’язково відображає точку зору SECO, FiBL, SAFOSO AG, www.qftp.org.