В ЄС дозволені для використання при переробці традиційних (неорганічних) харчових продуктів більше 320 добавок.
В той час як Регламентом ЄС щодо органічного виробництва та маркування органічної продукції суворо обмежено кількість добавок, дозволених для виробництва органічних харчових продуктів.
Приватні стандарти органічного виробництва ще більше обмежують використання добавок в органічній продукції.
Пропонуємо ознайомитись із порівняльною інформацією щодо кількості добавок, дозволених при виробництві органічних та неорганічних харчових продуктів в інфографіці.
Раніше ми писали також, чому споживання органічних продуктів – це найпростіший спосіб уникнути ризиків небезпеки пестицидів.
Джерело: публікація FiBL «Сталість і якість органічних харчових продуктів», с. 26; видавець – Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), 2021 (оригінал, нім. мовою – Nachhaltigkeit und Qualität biologischer Lebensmittel).
Переклад українською мовою виконано в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Відповідальність за зміст цієї публікації несе виключно автор(и). Точка зору автора(ів) не обов’язково відображає точку зору SECO, FiBL, SAFOSO AG, www.qftp.org.