Підтримати

Порівняння органічного та неорганічного сільського господарства

infographics-image
Поділитися інфографікою

Органічне сільське господарство у порівнянні з неорганічним сільським господарством демонструє кращі результати майже у всіх сферах.

Різні дослідження показують, що при органічному виробництві:

  • підвищується якість грунту та якість води,
  • зменшується використання енергії на одиницю площі на 34-53%,
  • збільшується видове різноманіття на 30%,
  • розширюється надання екосистемних послуг,
  • зменшується рівень використання пестицидів та, відповідно, негативний вплив на здоров’я сільськогосподарських виробників тощо.

Тільки врожайність в органічному сільському господарстві часто нижча в порівнянні з неорганічним виробництвом.

Більше про переваги в нашій інфографіці та попередніх матеріалах:


Джерело: Reganold J.P., Wachter J.M. 2016. Органічне сільське господарство у XXI столітті. Природні рослини 2 (2): 15221; публікація FiBL «Органічне сільське господарство. Основні принципи і передовий досвід», с. 3; видавець – Дослідний інститут органічного
сільського господарства (FiBL, Швейцарія), 2021 (оригінал, англ. мовою – Organic farming. Basic principles and good practices).

Переклад українською мовою виконано в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Відповідальність за зміст цієї публікації несе виключно автор(и). Точка зору автора(ів) не обов’язково відображає точку зору SECO, FiBL, SAFOSO AG, www.qftp.org.

Поділитися інфографікою

Warning: Use of undefined constant php - assumed 'php' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/organi06/organicinfo.ua/www/wp-content/themes/organic_2019/footer.php on line 287