Підтримати

«Органічний» план дій

Поділитися новиною

Сьогодні в ЄС стартував процес публічного обговорення плану дій щодо органічного виробництва на виконання стратегій ЄС «Від ферми до виделки» та «Біорзіноманіття». Нагадаємо, що органічне виробництво є одним із ключових секторів Європейського Зеленого курсу, що був оприлюднений наприкінці 2019 року та має амбітну ціль  досягти 25% сільськогосподарських угідь під органічним виробництвом до 2030 року.

Планується, що громадське обговорення плану дій триватиме до 27 листопада, а  ухвалення очікується на початку 2021 року. Європейська Комісія планує виділити 40 млн євро на просування органічного виробництва. Зокрема, з цього бюджету планується фінансування промоційних акцій та інформаційних кампаній щодо органічного сектору ЄС для підвищення обізнаності про його якості та стимулювання попиту.

Також Європейська Комісія запропонувала відкласти введення в дію нового законодавства в сфері органічного виробництва на один рік – з 1 січня 2021 року до 1 січня 2022 року. Цей рік необхідний для завершення роботи над підзаконними актами до Регламенту Комісії ЄC 2018/848 про органічне виробництво та маркування органічної продукції та поступової адаптації до нового законодавства.

Катерина Шор, OrganicInfo.ua

За матеріалами Європейської Комісії

Нагадаємо, 9 липня 2020 р. стратегію «Від ферми до виделки» презентували на інформаційному вебінарі.

Поділитися новиною