Підтримати

BIOFACH eSPECIAL 2021 знову об’єднав світову органічну спільноту

Поділитися новиною

BIOFACH 2021 знову об’єднав світову органічну спільноту не зважаючи на те, що виставку було перенесено в онлайн формат через пандемію COVID-19.

Цього року виставка об’єднала 1442 експоненти з понад 80 країн. На спеціально створеній для виставки платформі зібралось 13’800 відвідувачів із 136 країн світу, які провели більше 10 тисяч відео дзвінків та обмінялись більше 400 тисячами повідомлень.

Загалом у рамках виставки відбулось майже 800 тематичних семінарів та презентацій, деякі зібрали понад 500 учасників одночасно, що неможливо було б зробити в традиційному форматі.

«BIOFACH/VIVANESS 2021 eSPECIAL вчергове підтвердив запит світової органічної спільноти на взаємодію, мережування та місце для зустрічі, якими і є BIOFACH/VIVANESS,» – зазначила на заключній прес-конференції Петра Вольф, член правління «NürnbergMesse».

Цьогоріч в інноваційному павільйоні було представлено понад 500 нових продуктів. Трендами виставки були продукти рослинного походження, продукти з низьким вмістом цукру або без цукру, їжа з додатковими перевагами, стійкість та соціальна відповідальність.

Переможцями в продуктових категоріях стали такі продукти:
  • Свіжі продукти – тортілья з бурякового жому. Основним інгредієнтом цих хрустких хлібців є м’якоть буряка, що залишається при виробництві бурякового соку. Це гарна альтернатива традиційній тортільї з пшеничного чи кукурудзяного борошна, вона не містить клітковину, але зберігає всі мінерали та вітаміни буряка.
  • Заморожені продукти – батончик з морозивом та лісовим горіхом. Цікавий та смачний перекус, хрусткий ззовні та вершковий всередині.
  • Бакалія, закуски та солодощі – шоколадно-мангові кульки «Mango Passion». Кульки з білого шоколаду, наповнені екзотичним кремом маракуї та вкриті пластівцями манго, які надають шоколадним кулькам не тільки літній колір, але і фруктово свіжий смак.
  • Інші продовольчі товари – вівсяно-шоколадні кранчі.В цьому продукті використовуються вівсяні пластівці власного виробництва з додаванням рисових чіпсів та какао.
  • Напої – підроблена кава зі смаженого коріння кульбаби. Смажений корінь кульбаби – це гарний замінник кави, що не містить кофеїну та сої, має солодовий та солодкий смак. Цей напій широко використовувався у повоєнній Франції під назвою «Muckefuck» (фальшива мокка), коли справжня кава була в дефіциті.

Дати наступного BIOFACH вже визначені: 15-18 лютого 2022 року, але виставка відбудеться з вівторка по п’ятницю.

Сподіваємось на живе спілкування наступного року!

Катерина Шор, OrganicInfo.ua

Нагадаємо, раніше про плюси та мінуси онлайн формату виставок з нами поділилась Наталія Прокопчук, координатор органічного компонента, швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Поділитися новиною