Вже знайома для багатьох гранола – це традиційний сухий сніданок у США, що легко поєднується с молоком чи йогуртом. Її можна використати як добавку для десертів або взяти з собою у похід, сформувавши попередньо в батончик, адже вона мало важить, але має високу калорійність.
Рецепт цієї граноли простий, і приготування займає всього 30-40 хвилин:
- Розігрійте духовку до 170 С і застеліть деко пергаментним папером або силіконовим килимком.
- Висипте вівсяні пластівці, кіноа, горіхи, чіа, кокосовий цукор і сіль у велику миску, ретельно перемішайте.
- У маленьку каструлю додайте кокосову олію і кленовий сироп. Нагрійте на середньому вогні протягом 2-3 хвилин, часто збивайте до отримання однорідної маси.
- Швидко влийте сироп з олією в миску з сухими інгредієнтами і розмішуйте, доки всі пластівці і горіхи не будуть повністю вкриті. Розкладіть отриману масу на велике деко рівним шаром.
- Випікайте 20 хвилин. Потім дістаньте з духовки і перемішайте гранолу. Поверніть деко протилежною стороною (щоб маса пропеклась рівномірно), посипте кокосовою стружкою і запікайте ще 5-10 хвилин. Слідкуйте за тим, щоб гранола не підгоріла. Гранола буде готова, коли стане темного золотисто-коричневого кольору і дуже ароматною.
- Дайте гранолі охолонути повністю і розбийте її на шматочки, перш ніж вживати. Зберігайте залишки в закритому пакеті або скляній банці при кімнатній температурі протягом 2 тижнів або в холодильнику до 1 місяця.
Цікаві поради:
- ви можете надати гранолі будь-якої форми – спресуйте її, наприклад, у батончик і у вас завжди буде смачний та корисний перекус протягом дня.
- таку гранолу можна споживати з органічним молоком, або йогуртом як з класичним, так і з вегетаріанським.
Смачного!
Дякуємо за рецепт нашим партнерам Biologic.tv, де ви можете придбати органічні інгредієнти для цього рецепту! 😉