Підтримати

Хліб з мюслів

  • Сніданки
6 порцій
50 хвилин
8 інгридієнтів
Борошно
200 г. білого та 200 г. зі спельти
Мюслі
125 г. мюслі (можна пластівці з додаванням сушених фруктів, насіння тощо)
Масло
25 г. вершкове масло
Мед
1 столова ложка
Сіль
1 чайна ложка
Дріжджі
7 г (швидкої дії)
Сік
1 столова ложка лимонного соку
Вода
250 мл теплої води

Перемішайте мюслі, додайте до них борошно, дріжджі та сіль. Зробіть посередині колодязь і додайте в нього масло, мед, воду і лимонний сік. Для змішування тіста можна використати міксер або ж перемішувати вручну до створення однорідної маси та еластичного стану тіста.

Візьміть чисту миску, помістіть в неї тісто, накрийте плівкою та залиште його на 1 – 1,5 години в теплому місці, поки воно не подвоїться в розмірах.

Сформуйте с тіста овал, змастіть його водою та посипте ще мюслі чи пластівцями, тільки видаліть попередньо фрукти, бо вони можуть згоріти. Помістіть тісто у форму змащену олією і відставте на 30 хвилин, накривши попередньо рушником.

Нагрійте духовку до 220 градусів. На дні духовки розмістіть велике деко та додайте в нього 250 мл води, щоб створити пар.

Хліб випікається перші 15 хвилин при температурі 220 градусів і ще 30 хвилин при 190. Після випікання дайте хлібу трохи охолонути і потім дістаньте його з форми.

Смачного!

Де купити органічну продукцію

Всі органічні продукти
Поділитися рецептом