Олія авокадо – надзвичайно корисна, багата вітамінами та антиоксидантами. Дуже широко олія авокадо використовується в косметології та медицині, а також в харчовій галузі. Олію авокадо рекомендують при дотриманні деяких дієт.
Отже, для приготування майонезу вам знадобиться висока скляна посудина, вона має бути досить широка (для занурювання блендера) та висока.
1. Розбийте яйце на дно скляної посудини, намагайтесь не проколоти жовток.
2. Акуратно додайте діжонську гірчицю, оцет і сіль до яйця. Не збивайте і не перемішуйте.
3. Влийте олію авокадо зверху. Знову, не збивайте і не перемішуйте.
4. Обережно опустіть занурюваний блендер на дно посудини, щоб він захопив яйце. Збивайте на низькій потужності близько 20 секунд без руху, поки не побачите, що велика частина суміші в банці стала білою.
5. Потім повільно почніть піднімати блендер, не виймаючи його повністю із соусу. Як тільки ви досягнете верхньої частини олії, повільно опускайте блендер на дно. Продовжуйте збивати майонез, піднімаючи і опускаючи блендер, поки не соус не набуде потрібної консистенції.
6. Зберігати домашній майонез можна в цій же посудині в холодильнику. Термін зберігання – 7-10 днів.
Смачного!
Дякуємо за рецепт нашим партнерам Biologic.tv, де ви можете придбати органічні інгредієнти для цього рецепту! 😉