Підтримати

В Україні презентували перший сертифікований органічний цукор

Поділитися новиною
10 квітня відбулась презентація першого органічного цукру за участі Ольги Трофімцевої, в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України.
«Сьогодні дуже знакова подія. Ми маємо перший органічний цукор в нашій державі. Я була, фактично, свідком зародження цієї ідеї. Лише 10 років тому почали з’являтись на полицях наших магазинів перші вітчизняні органічні продукти, а вже сьогодні ми спостерігаємо динамічний розвиток органічного виробництва на внутрішньому ринку», – наголосила в.о. Міністра.
Україна входить до 20 найбільших виробників конвенційного цукру в світі та є одним з 10 найбільших експортерів за результатами 2018 року. Так, сума експорту такої продукції за минулий рік склала 217 млн. дол. США. Наразі Україна лише розпочала виробництво органічного цукру, але він вже користується попитом на європейському ринку і в майбутньому має завоювати також світовий.
Загалом у світі налічується більше 90 тис.га, які зайняті під вирощуванням органічного цукрової тростини та цукрового буряку, а ринок оцінюється в понад 700 млн. дол. США за результатами 2016 року.

«В 2018 році під цукровий органічний буряк ми заклали 247 га, – роз’яснює Віктор Щербачук, генеральний директор ТОВ «ДЕДДЕНС АГРО», – в 2019 плануємо збільшити площу до 350 га. Але треба відмітити, що вирощування органічного буряка це великий труд і дуже часто ручний, адже в органічному виробництві заборонено використання хімічних засобів захисту рослин та засобів для боротьби з бур’янами. Нам довелось двічі висіювати буряк, бо перші сходи просто з’їв довгоносик. Але нам вдалось!»
За результатами 2018 року Україна ввійшла до десятки європейських країн, де під вирощуванням органічного буряка зайнято більше 100 га.

Повний прес-реліз можна знайти за посиланням.

Фото люб’язно надані ТОВ “Органік Стандарт”.

Катерина Шор, OrganicInfo

Поділитися новиною