Підтримати

Швейцарці збільшили споживання органічної продукції

Поділитися новиною

За результатами 2019 року швейцарці збільшили споживання органічної продукції на душу населення майже на 15%. За інформацією асоціації BioSuisse щорічні витрати швейцарців на органічні продукти склали майже 357 євро (377 швейцарських франків) на душу населення. За цим показником Швейцарія та Данія в 2018 році розділили перше місце. За даними Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), за результатами 2018 року, цей показник становив 312 євро в обох країн.

Окрім того, частка органічної продукції в харчових продуктах вперше перетнула позначку в 10%. Загалом за п’ять років (2015-2019) продаж органічних харчових продуктів збільшився на 32% або 1 млрд швейцарських франків, з 2,2 млрд в 2015 до 3,2 млрд в 2019 роках відповідно.

Найбільшим попитом користується свіжа продукція, особливо яйця (28,7%), хліб (26,1%) та овочі (23,1%). Загальна частка ринку упакованих харчових продуктів становить лише 7,4%.

До речі, в Україні за стандартами BioSuisse, які більш жорсткі за стандарти ЄС, відповідно до інформації «Органік Стандарт», сертифікацію здійснюють 13 органів сертифікації. Здебільшого сертифікується продукція рослинництва, а Швейцарія посідає 2 місце за обсягами імпорту органічної продукції з України (станом на 31.12.2018 року).

Катерина Шор, OrganicInfo.ua

Поділитися новиною