Підтримати

Органічні новини жовтня

Поділитися новиною

Пропонуємо вашій увазі органічні новини жовтня, а також анонси подій, що відбудуть незабаром.

Важливі органічні новини

19.10.2020 – Європейський Союз відтермінував введення в дію нового органічного Регламенту 2018/848 на рік

30 квітня 2020 року Європейська Комісія звернулась до Європарламенту з проханням переглянути терміни введення в дію Регламенту 2018/848, який було заплановано на 1 січня 2021 року. Зрештою, рішення про відтермінування введення в дію Регламенту було ухвалено Європарламентом 8 жовтня та закріплено рішенням Європейської Ради 19 жовтня.

21.10.2020 – Новини органічного законодавства

Кабінет Міністрів ухвалив ключовий підзаконний акт у сфері органічного виробництва – Постанову «Про затвердження Порядку сертифікації органічного виробництва та/або обігу органічної продукції». Про основні положення та окремі аспекти застосування в статті від розробників проекту постанови.

10-11.10.2020 – На ярмарку органічної та натуральної продукції у Львові нагороджено екологічно дружнього фермера

Ярмарок, що проводився у Львові вдев’яте, традиційно знайомить відвідувачів з фермерськими господарствами та підприємствами Західної України, які виробляють органічну сертифіковану продукцію. Цього року в рамках ярмарку відбулись відкриті лекції, на яких було представлено екологічні та соціальні громадські ініціативи міста, а також відбулось нагородження переможця національного етапу конкурсу «Екологічно дружній фермер Балтійського регіону».
Ярмарок та конкурс відбулися за фінансової підтримки ССВ (Коаліція «Чиста Балтика», Швеція).
Організатор заходів: ЛМГО «Екотерра».

27.10.2020 – Експертні дзвінки в органічному секторі

Ідея проведення онлайн експертних дзвінків Organic 2020 полягала в тому, щоб продовжувати нарощувати технічний потенціал, підтримуючи органічний агропродовольчий бізнес, забезпечуючи онлайн-зустрічі з українськими та міжнародними експертами.
Експертні дзвінки завершено, а їх ініціатор – консультант з міжнародної торгівлі органічною агропродукцією Марія Махновець – пропонує долучитись до опитування за підсумками всіх заходів та виграти квиток на VII Міжнародну конференцію «Органічна переробка та торгівля» онлайн.
Заходи проводились за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

Анонси подій

04.11.2020 –  Міжнародна науково-практична конференція «Органічне агровиробництво: освіта і наука»

Організатори: Науково-методичний центр вищої та передвищої фахової освіти та Федерація органічного руху України.

05.11.2020 – Презентація результатів дослідження ставлення українських споживачів до органічних товарів

Комунікаційна кампанія проводиться на замовлення об’єднання «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України».

06.11.2020 – Презентація проєкту «ЕФКО: ефективність виробництва в плодоовочевому секторі»

Організатори: Програма USAID з аграрного і сільського розвитку – АГРО та Асоціація «Ягідництво України».

26.11.2020 – VII Міжнародна конференція «Органічна переробка та торгівля» (онлайн)

Повний анонс вже незабаром!
Організатори: бізнес-спілка «Органічна Україна», орган сертифікації «Органік Стандарт».

17-19.02.2021 – BIOFACH-2021 відбудеться онлайн!

Найбільша в світі міжнародна виставка органічної продукції – BIOFACH-2021 відбудеться! Але з огляду на ситуацію, що склалась в світі у зв’язку з пандемією коронавірусу, ухвалено рішення щодо її проведення в онлайн форматі.

Самоосвіта

Дистанційне навчання в сфері органічного виробництва

Міністерство сільського господарства США запустило кілька нових дистанційних курсів в сфері органічного виробництва:

  1. Курс для інспекторів та сертифікаторів про різні системи ведення діловодства.
  2. План органічної системи (OSP) – це документ, який служить основою для зв’язку між органічним бізнесом, сертифікатором та інспектором, це фундамент процесу органічної сертифікації за стандартами USDA. Цей курс може бути корисним як для інспекторів, так і для операторів.
  3. Запобігання можливості шахрайства в органічному виробництві.

Партнерство

Чесна їжа

– це глобальна кампанія, започаткована Міжнародною федерацією рухів органічного сільського господарства (IFOAM – Organics International), які хочуть заохотити людей харчуватися більш стало.
В рамках кампанії «Чесна їжа» IFOAM пропонує готові постери, відео та пости для соціальних мереж та багато інших матеріалів, які місцеві організації та виробники в різних країнах можуть перекласти та адаптувати відповідно до місцевих пріоритетів та контексту.

Завантажити повну версію дайджесту.

Ми обираємо для щомісячного дайджесту найбільш значущі органічні новини, а на нашому сайті, на сторінці фейсбук, у телеграм-каналі та в твіттері ви можете знайти ще більше цікавої та оперативної інформації.

Обирайте найбільш зручний для вас формат!

Поділитись своєю інформацію ви також можете, використовуючи будь-який зручний канал зв’язку або електронну пошту.

#OrganicInfo #OrganicinUkraine

(с) OrganicInfo.ua

Поділитися новиною