Підтримати

Інформаційний дайджест за грудень 2019 – січень 2020

Поділитися новиною

Важливі події місяця, що минув

18.12.2019 – Швейцарія підтримує розвиток органічного та молочного секторів України

Стартувала нова швейцарсько-українська програма «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України». Головна мета – створення можливостей для бізнесу в обох секторах, зокрема, сприяння збільшенню рівня зайнятості та доходів, особливо у сільській місцевості.

26.12.2019 – Стан підготовки підзаконних актів

Робочою групою при Мінекономіки протягом грудня напрацьовані останні законодавчі акти; вони передані для опрацювання міністерством та подальшого погодження.
В той же час, оприлюднено для громадського обговорення проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку ведення реєстрів» після повторного погодження з центральними органами виконавчої влади.

16.12.2019 – “Європейський Зелений Курс”

Європейська Комісія презентувала “Європейський Зелений Курс”. Однією зі складових нового курсу є трансформація сільського господарства. Весною 2020 року Комісія презентує стратегію “Farm to Fork” (від ферми до виделки) та розпочне дебати серед стейкхолдерів, щоб обговорити всі етапи виробництва продуктів та сформулювати більш сталу харчову політику.

24.12.2019 – В Мінекономіки формується окремий відділ органічного виробництва та стандартів якості

такий відділ буде нарешті сформовано в рамках нової структури Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України у Директораті сільського розвитку.

Анонси майбутніх подій

31.01.2020 – Конференція «Органічний ягідний бізнес: помилки’2019 – перспективи’2020»
Реєстрація та детальні інформація.

12-15.02.2020 – Міжнародна торговельна виставка органічних продуктів «Біофах 2020»
Детальніше про виставку…

12-13.03.2020 – Міжнародний конгрес «Органічна Україна 2020»
Попередню реєстрацію вже розпочато!

13-15.05.2020 – Міжнародна торговельна виставка органічних продуктів «Біофах China»
Детальніше…

Завантажити повну версію дайджесту.

Слідкуйте за нами в Telegram каналі та надсилайте інформацію про свої події та новини через форми на сайті або на e-mail.

#OrganicInfo #OrganicinUkraine

Дайджест виходить в рамках проекту «Дослідження органічного ринку та підтримка політичного розвитку» впроваджується Інформаційним центром «Зелене досьє» у партнерстві з органом сертифікації «Органік Стандарт» (Україна) та із залученням експертів Дослідного інституту органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) за фінансової підтримки Швейцарської Конфедерації.

(с) OrganicInfo.ua

Поділитися новиною