Підтримати

«Літня версія» BIOFACH – досягнення та перспективи

Поділитися новиною
Протягом чотирьох днів з 26 по 29 липня 2022 року органічна спільнота презентувала досягнення органічного ринку на найбільшій міжнародній виставці органічних продуктів BIOFACH.

Цьогорічна виставка вперше відбувалась влітку та після 29-місячної перерви, через пандемію COVID19, зібрала понад 24 000 відвідувачів із 137 країн світу.

Паралельно з роботою виставки вже традиційно відбувся конгрес, в рамках якого проведено понад 120 тематичних сесій, зокрема йшлося про поточний розвиток ринку та тенденції, про політичні та законодавчі зміни.

У трьох сесіях брали участь представники України: сесія Центральної та Східної Європи «Органічні цілі в тіні війни: Як військовий конфлікт впливає на аграрну політику країн Центральної та Східної Європи»; панельна дискусія «Органічне сільське господарство в Україні через 5 місяців після початку війни – статус-кво та перспективи»; сесія «Сприяння розвитку органічного сектору у Східній Європі».

Зокрема, керівник Офісу з розвитку підприємництва та експорту Андрій Ремізов представив ситуацію в органічному секторі до початку широкомасштабного вторгнення, а також поточну ситуацію після 5 місяців, на основі опитування органічного бізнесу, що було проведено напередодні BIOFACH.

Окрім того, в рамках роботи Національного павільйону України, відбулася панельна дискусія щодо розвитку сільського господарства в Україні, під час якої обговорювали дорожню карту ESG для органічного сільського господарства, навчальний модуль на платформі Дія.Бізнес щодо оцінки готовності впровадження ESG на підприємствах та нові перспективи карбонового сільського господарства в Україні.

Під час огляду виставки Національний павільйон України відвідала делегація європейських високопоставлених урядовців на чолі з Єврокомісаром з питань сільського господарства Янушем Войцеховським та Міністром продовольства та сільського господарства Німеччини Джемом Оздеміром.

В рамках Національного павільйону України було представлено 21 компанію-експонент; вони провели більше 1300 зустрічей з нинішніми та потенційними партнерами із ЄС, Швейцарії, США, Канади та країн Близького Сходу. Загалом же у виставці від України взяли участь більше 40 компаній.

Наступний BIOFACH відбудеться вже незабаром – з 14 по 17 лютого 2023 року. Ключовим питанням традиційного конгресу буде «Органічне землеробство, захист клімату та здоров’я: Який зв’язок між здоровими ґрунтами та здоровими людьми?».

Катерина Шор, OrganicInfo.ua

 

Для довідки:

Поділитися новиною