Поняття сталості охоплює не тільки екологічні, а й соціальні та економічні критерії.
Якість, показана на діаграмі, включає в себе якість, пов’язану з продуктом, із фізіологічною поживною цінністю і величиною, яка сприймається психобіологічно (сенсорно), а також якість, пов’язану з процесом, відповідно до вимог органічного сільського господарства.
Поєднання цих критеріїв дає можливість багаторівневого та глибокого розгляду харчових продуктів.
Джерело: публікація FiBL «Сталість і якість органічних харчових продуктів», с. 3; видавець – Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), 2021 (оригінал, нім. мовою – Nachhaltigkeit und Qualität biologischer Lebensmittel).
Переклад українською мовою виконано в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Відповідальність за зміст цієї публікації несе виключно автор(и). Точка зору автора(ів) не обов’язково відображає точку зору SECO, FiBL, SAFOSO AG, www.qftp.org.