Порівняння органічних і неорганічних харчових продуктів здійснене на основі окремих показників якості та безпечності.
В даному аналізі зібрано тенденції за даними досліджень, що були проведені протягом 2011–2020 рр.
В переважній кількості випадків можемо бачити переваги органічних продуктів над неорганічними за багатьма показниками.
Раніше ми також публікували:
- Порівняння органічного та неорганічного сільського господарства
- Якість як результат сталого виробництва та способу життя
- Кількість добавок, дозволених при виробництві харчових продуктів
- Запобігання наявності залишків в органічних продуктах
Джерело: публікація FiBL «Сталість і якість органічних харчових продуктів», с. 9; видавець – Дослідний інститут органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія), 2021 (оригінал, нім. мовою – Nachhaltigkeit und Qualität biologischer Lebensmittel).
Переклад українською мовою виконано в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що фінансується Швейцарською Конфедерацією та впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).
Відповідальність за зміст цієї публікації несе виключно автор(и). Точка зору автора(ів) не обов’язково відображає точку зору SECO, FiBL, SAFOSO AG, www.qftp.org.