Підтримати

Інформація для практиків

Поради, рекомендації та кращі практики ведення органічного виробництва за галузями та сферами діяльності. Доступні у вигляді публікацій та відео.

Фільтрувати
Галузь
  • Аквакультура
  • Бджільництво
  • Добрива
  • Експорт/Імпорт
  • Заготівля дикорослих продуктів
  • Засоби захисту рослин
  • Освіта та наука
  • Переробка
  • Рослинництво
  • Стандарти та сертифікація
  • Тваринництво
  • Торгівля
Тип контенту
  • банери
  • брошури
  • відео
  • дослідження
  • календарі
  • листи та роз'яснення
  • листівки та плакати
  • посібники
  • презентації
Cкасувати
Фільтрувати
Перелік допоміжних продуктів – 2020 (додатковий випуск)
Органік Стандарт
Добрива

Дана версія Переліку є продовженням друкованого щорічного Переліку допоміжних продуктів, дозволених для використання в органічному сільськогосподарському виробництві згідно з вимогами стандарту Міжнародних Акредитованих Органів Сертифікації з органічного виробництва і переробки, що еквівалентний Регламентам (ЄС) № 834/2007 та №889/2008.

Оцінка впливу COVID-19 на органічний сектор в Україні
Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства
Стандарти та сертифікація

Поки що пандемія COVID-19 та пов’язані з нею обмеження і карантин не мали значного негативного впливу на органічний сектор в Україні. Компанії розробили стратегії адаптації і сподіваються протистояти кризі без значних збитків, однак в даний час ще занадто рано робити точні довгострокові прогнози щодо наслідків COVID-19. Незважаючи на нову реальність, надихаючим чинником в цій ситуації буде, якщо Міністерство, громадські організації та донорські проекти підтримають органічних виробників під час кризи, спричиненої COVID-19, включаючи надання адекватної відповіді на потенційні наслідки, з якими вони можуть зіткнутися в найближчому майбутньому.

Методичні рекомендації щодо застосування законодавства у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції
Мінекономіки
Стандарти та сертифікація

Рекомендації розроблені для органічних виробників, переробників, імпортерів, трейдерів, органів сертифікації, дистриб’юторів, торговельних мереж та спеціалізованих закладів роздрібної торгівлі, інших зацікавлених сторін, які вже здійснюють або планують здійснювати виробництво, обіг та маркування органічної продукції на території та за законодавством України.
Методичні рекомендації розроблено за сприяння та у партнерстві з Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та з ключовими гравцями органічного ринку.
Створення публікації стало можливим завдяки проєктам «Підтримка впровадження сільськогосподарської та продовольчої політики в Україні», що фінансується Європейським Союзом і впроваджується консорціумом на чолі з WYG International, та «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства», що фінансується Федеральним Міністерством продовольства та сільського господарства Німеччини і впроваджується компаніями «AFC Agriculture & Finance Consultants» та «IAK Agrar Consulting GmbH».