31

Коротко про органік

Органічна їжа насичена вітамінами й мінералами. Це пояснюється способом її вирощування - за допомогою природи. Замість того, щоб покладатися на хімікати, фермери використовують природні системи вдобрювання ґрунту й боротьби зі шкідниками, живлять ґрунт всіма обов'язковими поживними речовинами, а не тільки тими, які потрібні для росту рослин. Це дає рослинам всі ті цінні властивості, які їм потрібні для того, щоб передати нам ті цінні властивості, яких потребуємо ми.

Покинувши межі ферми, продукти залишаються максимально чистими.

Це означає:

  • відсутність ГМО (генетично модифікованих організмів);
  • відсутність гідрогенізованих жирів;
  • відсутність шкідливих добавок;
  • відсутність залишків хімічних речовин.

Органічні продукти мають кращий смак, адже вони зростають повільніше й містять менше води. Натомість у них більше вітаміну С і корисних мінералів, а також антиоксидантів, що протидіють онкозахворюванням. Наприклад, органічне молоко багатше за неорганічне жирними кислотами омега-3, вітаміном Е, вітаміном А (бета-каротин) і деякими іншими антиоксидантами.

Органічна їжа надходить із перевірених джерел: усі органічні ферми й продовольчі компанії інспектуються мінімум раз на рік. Отже, високі стандарти органічного продовольства закладені в законодавстві.

Органічні фермери прагнуть, щоб їхні тварини жили щасливим життям без стресів, - йдеться про умови життя, якість харчування, запобігання регулярному застосуванню антибіотиків та гормонів і навіть про перевезення і забій. Органічне сільське господарство підтримує живу природу на сільськогосподарських землях, спричиняє менше забруднень, утворює менше небезпечних відходів, менше викидає двоокису вуглецю, що є основною причиною глобального потепління.

Поширення органічної продукції та попит на неї допомагають розвитку сільської місцевості. Отже, купуючи органічні продукти, ми підтримуємо гармонійне життя та збалансований розвиток у сільській місцевості.