31

Новини

В Україні презентували перший сертифікований органічний цукор 11.04

10 квітня відбулась презентація першого органічного цукру за участі Ольги Трофімцевої, в.о. Міністра аграрної політики та продовольства України.
«Сьогодні дуже знакова подія. Ми маємо перший органічний цукор в нашій державі. Я була, фактично, свідком зародження цієї ідеї. Лише 10 років тому почали з’являтись на полицях наших магазинів перші вітчизняні органічні продукти, а вже сьогодні ми спостерігаємо динамічний розвиток органічного виробництва на внутрішньому ринку», - наголосила в.о. Міністра.

Інформаційний дайджест за березень-квітень 2019 02.04



Пропонуємо вашій увазі короткий інформаційний дайджест про події в органічному секторі за березень - квітень 2019.
 
Завантажити повну версію дайджесту Mar-Apr 2019.pdf



 

В рамках програми малих грантів розпочався проект «Дослідження органічного ринку та підтримка політичного розвитку» 12.03


В органічному секторі розпочався новий українсько-швейцарський проект, мета якого - надання достовірної інформації про органічний ринок та підтримка політичного діалогу в органічному секторі в Україні. В рамках проекту передбачено проведення всебічного аналізу органічного ринку за попередні три роки (2016-2018), а також за поточний рік та презентація результатів дослідження як в Україні, так і поза її межами, зокрема, в рамках найбільшої Міжнародної виставки органічних харчових продуктів БіоФах (BioFach), яка щорічно відбувається у лютому в м. Нюрнберг (Німеччина).

 

Інформаційний дайджест за лютий-березень 2019 01.03



Пропонуємо вашій увазі короткий інформаційний дайджест про події в органічному секторі за лютий - березень 2019.
 
Завантажити повну версію дайджесту Febr-Mar 2019.pdf



 

Органіка: за та проти 15.02

Часто доводиться чути, що органічні продукти харчування це ніщо інше, ніж просто маркетинговий хід. Але прихильники органічного сільського господарства не втомлюються доводити протилежне і наполягають, що органічне землеробство є системою сталого та дбайливого землекористування, яка не шкодить навколишньому середовищу. Цей критерій важливий і для споживачів, адже сільське господарство є одним із найбільших забруднювачів довкілля.
На останніх виставкових заходах в Німеччині було презентовано спільне дослідження кількох наукових установ. Висновки дослідження свідчать про переваги органічного сільського господарства над конвенційним в 58% порівнянь щодо впливу на навколишнє середовище та збереження ресурсів.